een gids voor het Red Ribbon-leger – NBCNEWS

  • Whatsapp

Akira Toriyama’s drakenbal franchise is een van de meest geliefde en herkenbare anime-eigenschappen aller tijden. Zijn gevechten met een hoog octaangehalte en overdreven gekke kapsels hebben waarschijnlijk een fan gemaakt van ten minste één persoon die je kent. De nieuwste inzending van de franchise die onlangs in Japanse theaters is uitgebracht onder de titel Dragon Ball Super: Super Hero en zal op 19 augustus het westerse publiek bereiken.

Read More

De nieuwste inzending in het decennialange verhaal van Son Goku en de verdedigers van de aarde, Superheld luidt de terugkeer in van een oude vijand in de vorm van het Red Ribbon Army. In het origineel verslagen worden door een jonge Goku drakenbal serie was slechts het begin, want ze keerden terug in verschillende hoedanigheden in de media van de franchise. Maar wat is het verhaal van het Red Ribbon Army? Superheld biedt een eerste montage die hun oorsprong enigszins verklaart, maar er valt niet veel te halen uit de animatiefilm op zich. Voor nieuwe of terugkerende kijkers en fans lijkt het nu het perfecte moment om een ​​kijkje te nemen in het leger en zijn geschiedenis voordat ze getuige zijn van hun terugkeer deze maand.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

GERELATEERD: De 10 beste ‘Dragon Ball’-filmgevechten tot nu toe

Zoektocht naar wereldheerschappij (drakenbal)

Voordat Goku ooit op aarde neerstortte, had het Red Ribbon Army al een sinistere reputatie. Er wordt aangenomen dat ze zo machtig zijn dat het eigen leger van de aarde niet tegen hen op kan. Het Red Ribbon Army maakt gebruik van een enorme overvloed aan wapens en robotica en is vastbesloten om de aarde met alle mogelijke middelen over te nemen. Dit leidt onvermijdelijk tot hun achtervolging van de zeven mystieke Dragon Balls. Eenmaal verzameld, roepen deze mystieke bollen de Eeuwige Draak Shenron op, die zijn oproeper een enkele wens vervult voordat hij vertrekt en de Dragon Balls opnieuw verstrooit om zich te verbergen.

Om de ongrijpbare schatten op te sporen, geeft commandant Red zijn Red Ribbon-wetenschappers de opdracht om een ​​apparaat te maken om de Dragon Balls te detecteren. Deze “Dragon Radar” bevindt zich in het hoofdkwartier van Red Ribbon. Het ontwerp van de radar is wat gebrekkig, maar betere alternatieven dienden zich destijds niet aan. Dit zou in een flits veranderen vanwege het genie van een jong meisje genaamd Bulma. Op 15-jarige leeftijd bouwde Bulma een draagbare Dragon Radar nadat ze een van de Dragon Balls had ontdekt in de kelder van haar huis, het enorme wetenschappelijke complex van Capsule Corporation. Als de erfgename van het alomtegenwoordige technologische bedrijf, is Bulma goed thuis in technologie en heeft ze de Dragon Radar gebouwd om de mystieke objecten voor zichzelf te zoeken.

Op de berg Paozu rijdt Bulma een jongen aan met haar auto. De jongen overleeft, en zag er nogal ongewoon uit, hij droeg een vechtsportgi en droeg een apenstaart. Zijn naam is Son Goku, een 12-jarige jongen met een vurige liefde voor vechten. Bulma ontdekt dat Goku in het bezit is van een van de Dragon Balls, vertelt hun legende aan Goku en de twee komen overeen om ze samen te vinden. Na vele avonturen bezoekt Goku Bulma met het verzoek om de Dragon Radar te repareren, die tijdens zijn reizen kapot was gegaan. De twee gaan op weg om de Dragon Balls opnieuw te vinden. Goku ontmoet de Red Ribbon Forces terwijl hij op jacht is naar de Six-Star Dragon Ball, waardoor hij in conflict komt met de boksgeleerde kolonel Silver. Ondanks zijn beste inspanningen, wordt Silver verslagen en keert in schaamte terug naar Commander Red, wat leidt tot zijn executie.

Goku begint de strijd aan te gaan met de Red Ribbon-troepen. Terwijl het leger hun avonturen voor de Dragon Balls voortzet, onderschept Goku ze bij elke beurt. Zelfs de briljante Red Ribbon-wetenschapper Dr. Gero kan geen technologie maken die sterk genoeg is om de vastberaden jongen te stoppen. Goku’s strijd gaat door, wat leidt tot een confrontatie met Tao, ’s werelds dodelijkste moordenaar. De wrede krijgskunstenaar verslaat Goku in de strijd en doodt de vader van zijn vriend Upa. Goku zou waarschijnlijk ook aan zijn einde zijn gekomen, ware het niet dat de Four-Star Dragon Ball zijn vitale punt beschermde tegen Tao’s krachtige Dodon Ray-aanval. Goku zweert om Upa’s vader te wreken en hem weer tot leven te wekken met de Dragon Balls, Goku-speurtochten en treinen voor zijn volgende kans. Goku vecht nog een keer tegen Tao en wordt eindelijk zegevierend. Terwijl Tao om genade kruipt, probeert hij een laatste aanval op Goku door een granaat te gooien. Echter, Goku schopt de granaat terug en verslaat hem serieus. Het enige dat nog restte was om naar het hoofdkwartier van Red Ribbon te gaan.

Op het hoofdkwartier ontdekt Commander Black het ware motief van Commander Red om de Dragon Balls te verzamelen: om groter te worden. Black vermoordt Red uit woede en neemt de controle over het Red Ribbon Army over en hernoemt het tot Black Ribbon Army. Goku arriveert terwijl dit gebeurt en verwoest de verdediging van Red Ribbon, wat eindigt in een confrontatie met Commander Black en zijn gevechtsrobot. Na een massale kopstoot doodt Goku Commander Black, waardoor de organisatie schijnbaar voorgoed wordt weggevaagd.

Een donkere toekomst en de Android-dreiging (Dragon Ball Z)

Enkele jaren in de toekomst leert Goku dat hij deel uitmaakt van een buitenaards ras dat bekend staat als de Saiyans, krachtige krijgers die al het leven op planeten vernietigen voordat ze ze verkopen. Na een aanval door zijn broer Raditz, wordt Goku gedood en brengt hij tijd door in het hiernamaals, in een poging terug te keren naar de wereld van de levenden voor de komst van nog twee Saiyans: Nappa en Vegeta, de prins van alle Saiyans. De nasleep van de strijd met de Saiyans laat veel van Goku’s vrienden dood, waaronder de krijger Piccolo. Als de helft van de maker van Earth’s Dragon Balls, zorgde Piccolo’s dood ervoor dat ze in steen veranderden. Goku reist naar Piccolo’s thuisplaneet Namek, waar hij hoopte de Dragon Balls van de planeet te gebruiken om zijn vrienden weer tot leven te wensen. Op Namek ontmoet Goku Vegeta opnieuw, evenals de bloeddorstige galactische tiran Frieza, die de Dragon Balls wil gebruiken om onsterfelijkheid te verwerven. Er ontstaat chaos en de onmetelijke wreedheid van Frieza verwoest de goedhartige held. Nadat Frieza Goku’s goede vriend Killin heeft vermoord, verandert Goku in een Super Saiyan, de goudharige Saiyan-krijger van de legende. De strijd tussen Goku en Frieza woedt voort, waarbij Goku uiteindelijk Frieza doodt en net voor zijn vernietiging ontsnapt uit Namek. Terwijl Goku aan de terugreis naar huis begon, arriveert een cybernetisch herbouwde Frieza op aarde die vastbesloten is wraak te nemen. Er arriveert echter een mysterieuze jongeman, die verandert in een Super Saiyan en Frieza uitroeit. De naam van deze krijger is Trunks en hij informeerde Goku bij zijn aankomst waarom hij daar was. Trunks is de zoon van Bulma en Vegeta, afkomstig uit een tijdlijn waar het Red Ribbon Army was teruggekeerd. Dr. Gero overleefde de ondergang van de organisatie en bouwde twee androïden om de aarde te vernietigen. Erger nog, Goku was overleden aan een hartvirus voordat de androïden tekeer gingen. De verdedigers van de aarde vielen een voor een tot de enige overgebleven vechter Trunks was, die een door zijn moeder gebouwde tijdmachine gebruikte om naar het verleden te ontsnappen. Om de toekomst te veranderen, voorziet Trunks Goku van medicijnen tegen het hartvirus. Als hij terugkeert naar zijn tijdlijn, geeft de Saiyan-jeugd ook de datum van aankomst van de androïden, waardoor de Z Warriors tijd hebben om zich voor te bereiden. Er verschenen wel twee androïden, maar niet helemaal zoals verwacht. De twee lijken op een oude man en een mime. Deze schurken, Android 19 en 20, zijn niet het paar dat de tijdlijn van Trunks heeft vernietigd. Nog vreemder is Android 19 in feite een cybernetische Dr. Gero, die zijn lichaam in een machine had veranderd om zijn leven te verlengen. Terwijl de strijd begint, valt Goku van pijn op zijn knieën en vergeet hij het hartmedicijn in te nemen dat hem is verstrekt. Hij wordt in veiligheid gebracht in de hoop dat het medicijn zijn leven nog kan redden. De overgebleven strijders zijn misschien allemaal omgekomen, ware het niet voor Vegeta, die arriveert als een nieuw gevormde Super Saiyan en Android 20 verplettert. Dr. Gero vlucht naar zijn laboratorium, waar hij Androids 17 en 18 probeert te activeren, de moorddadige machines die Trunks verwoestten ‘ toekomst. Een derde apparaat, Android 16, wordt ook in actie gebracht, speciaal geprogrammeerd om Goku koste wat kost te doden. De Androids 17 en 18 spotten met het idee om bevelen op te volgen en vermoorden Dr. Gero en gaan op hun eigen voorwaarden op pad om chaos te veroorzaken. Terwijl de androïden grote schade aanrichtten en Goku herstelde, duikt er een andere bedreiging op: Dr. Gero heeft een laatste android gemaakt en uitgebracht. Dit wezen heet Cell en hij bezit de cellen van de tegenstanders die Goku op aarde was tegengekomen en nam hun krachten over. Cell probeert Android 17 en 18 te consumeren om zijn perfecte vorm te bereiken, en ondanks de inspanningen van de androïden slaagt Cell erin. Zonder richting voegt Android 16 zich bij de strijd om de aarde te verdedigen. Cell, ooit de toneelschrijver, besluit de krijgers van de aarde uit te dagen voor een toernooi dat hij “The Cell Games” noemt. Het eerste gevecht van het toernooi vindt plaats tussen Goku en Cell, waarbij Goku uiteindelijk tijdens het gevecht het gevecht aangaat. De held zegt tegen Cell dat hij de hyperaangedreven Android niet kan verslaan. In zijn plaats kijkt Goku naar zijn zoon Gohan en verzekert hem dat de kracht die in hem verborgen is, Cell kan verslaan. Gohan neemt geen plezier in het vechten en aarzelt om zijn volledige kracht te gebruiken. Cell wil echter het potentieel van de jongen naar voren halen. In een poging om Cell te vernietigen, grijpt Android 16 hem vast en plande hij zichzelf te vernietigen, waarbij ze allebei werden gedood. Helaas breekt Cell zich los uit zijn greep en schiet 16 in stukken. Cell maakt vervolgens miniatuurversies van zichzelf om los te laten op de rest van de Z Warriors. Gohans woede neemt toe bij het zien van het geweld, en het lichaamloze hoofd van 16 spreekt hem aan. De androïde smeekt Gohan om zijn volledige kracht te ontketenen en de planeet te beschermen waar hij van is gaan houden.[EMBED_YT]https://www.youtube.com/watch?v=xs-t6lGMdXU[/EMBED_YT]Cell verplettert 16’s hoofd onder de voet, wat het breekpunt wordt. In een explosie van energie duikt een betraande Gohan op als een Super Saiyan 2. Cell blijkt geen partij te zijn voor deze nieuwe transformatie en wordt zo hard getroffen dat hij het lichaam van Android 18 uitbraakt. In wanhoop dreigt Cell zichzelf op te blazen en neem de hele planeet mee. Wanneer alles verloren lijkt te zijn, gebruikt Goku zijn Instant Transmission-techniek en teleporteert hij zichzelf en Cell naar de planeet van King Kai, een godheid die in het hiernamaals woont. Cel explodeert en doodt iedereen op de kleine planeet. Vanuit een enkele cel regenereert de monsterlijke androïde zichzelf en keert terug naar de aarde met Instant Transmission. De machtige schurk verlamt een van Gohan’s armen, waardoor zijn kracht ernstig wordt verminderd. Gohan verliest de hoop totdat zijn vader telepathisch contact met hem opneemt. Goku gelooft dat Gohan nog steeds genoeg kracht heeft om te winnen, en Cell begint een zonnestelsel-verpletterende Kamehameha Wave op te laden. Als reactie vuurt Gohan er zelf een af. De twee energiegolven botsen, maar Cell begint terrein te winnen. Gohan twijfelt aan zichzelf, maar wordt verzekerd door Goku om niet op te geven. Terwijl de strijd voortduurt, verrast een verzwakte Vegeta Cell met een energiestoot, waardoor Gohan de overhand krijgt. Gohans kamehameha verdrijft de rest van zijn energie en vernietigt Cell. Met behulp van de Dragon Balls brengen Gohan en de overgebleven Z Warriors degenen tot leven die door Cell zijn gedood. Bovendien worden de ontploffingsapparaten van Androids 17 en 18 verwijderd, zodat ze kunnen leven zoals ze willen, zolang ze dat vreedzaam deden. Hoewel de Z Warriors Goku willen doen herleven, kiest hij ervoor om een ​​tijdje in de Andere Wereld te blijven. De goedhartige Saiyan gelooft dat door in het hiernamaals te blijven, de aarde eindelijk vrede zal kennen. Hoewel Androids 17 en 18 terugkeren als personages in het vervolg
Dragon Ball Super
, verdwijnt het Red Ribbon Army schijnbaar in het geheugen. Het lijkt er echter op dat deze schurken nooit zeggen sterven. Aan het begin van
Dragon Ball Super: Super Hero
, wordt de groep opgewekt door Magenta, de zoon van Commander Red. Met de hulp van Dr. Gero’s kleinzoon Dr. Hedo, duikt het Red Ribbon Army opnieuw op met twee nieuwe androïden genaamd Gamma 1 en 2, die ze op aarde loslaten. Nogmaals, Goku en zijn familie en vrienden moeten standhouden tegen de heroplevende dreiging die zoveel jaren geleden begon.

Related posts

Leave a Reply