15 beste Westworld-afleveringen, gerangschikt (volgens IMDb) – NBCNEWS

  • Whatsapp

In termen van populariteit, Westworld is misschien de tweede alleen voor Game of Thrones als een van HBO’s meest succesvolle shows. Sinds 2016 heeft de show fans vermaakt in de loop van 21 afleveringen. Het unieke verhaal, gebaseerd op het werk van Michael Crichton, heeft de afgelopen vier jaar zonder meer miljoenen binnengehaald; met complexe personages die gedwongen worden te navigeren door een toch al complexe balans tussen wat echt en wat kunstmatig is.

Read More

Set om door te gaan met meer seizoenen, Westworld’s fanbase zal ongetwijfeld nieuw leven worden ingeblazen. Hier is het beste van wat de show tot nu toe te bieden heeft.

Bijgewerkt op 30 juli 2022, door Shawn S. Lealos: Westworld keerde terug met zijn vierde seizoen in 2022, en de kwaliteit is niet verminderd. Hoewel er niet zoveel afleveringen van het derde seizoen waren die indruk maakten op fans op IMDb, heeft het vierde seizoen al een aantal opvallende punten gehad die bewijzen dat het genie en inventieve karakter van de show zo sterk is als altijd. Dat vierde seizoen pakte zeven jaar nadat het derde eindigde en toen sprong de tijd weer naar 23 jaar later. Dit maakt het interessant om te zien waar de show eindigt, aangezien er een vijfde seizoen naar HBO komt en fans hopen dat de show de landing zal blijven en de beste shows van het seizoen tot nu toe zal verslaan, althans voor zover IMDb-fans zijn bezorgd.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

15 Dissonantietheorie (S1 E4) – 8.6


Man in Black in Westworld-dissonantietheorie.

In het eerste seizoen gingen de dingen langzaam tot het punt waarop kijkers ontdekten dat niets was wat het leek. “Dissonantietheorie” was de aflevering waarin Westworld toonde aan dat Dolores dichter bij haar eigen bewustzijn kwam.

Maar wat deze aflevering echt zo geliefd maakt bij fans is Westworld favoriet bij fans, The Man in Black, en zijn acties hier. Hij wordt uiteindelijk gearresteerd en in de gevangenis gegooid, en hij deed het om één reden – om Hector Escaton uit te breken. Van de uitbraak tot het tonen van macht door The Man in Black, “Dissonance Theory” laat zien waarom hij zo’n geweldig personage is.

14 Contrapasso (S1 E5) – 8.6


Een still van Westworld Contrapasso.

In de aflevering “Contrapasso” van het eerste seizoen maakt Dolores een grote stap in de richting van haar transformatie. Ze verliest eindelijk de brave meid in een gekke landpersoonlijkheid en realiseert zich eindelijk dat er iets heel erg mis is achter de schermen van het themapark.

Dit was halverwege het eerste seizoen en het omvatte een fantastisch duel tussen Dolores en Maeve. De serie bewees ook dat het niet bang was om dingen in heel verschillende richtingen te nemen, en daarna was er geen vertraging.

13 De moeder van ballingen (S3 E4) – 8.7


Charlotte in Westworld.

Het derde seizoen van Westworld dingen door elkaar gehaald en veel fans namen de verandering niet goed op. Slechts één aflevering van het derde seizoen kreeg een hoge IMDb-score, en dat was “The Mother of Exiles”, wat om verschillende redenen gemakkelijk de beste aflevering van het seizoen was.

The Man in Black keerde terug in deze aflevering, waar IMDb-fans waarschijnlijk erg blij mee waren. Met zoveel nieuwe personages en nieuwe versies van oude, gaf het terugbrengen van William het een adrenalinestoot en was er een fantastisch gevecht tussen Bernard en Stubbs.

12 Perspectiefpunt (S2 E9) – 8,7


Deze aflevering draait in eerste instantie om Emily en William die reizen om behandelingen te vinden voor diens verwondingen door Lawrence. Eerst reflecteren ze op hun verleden en Julia’s zelfmoord; ze geven elkaar de schuld, Emily hield vol dat haar moeder zijn geheugenkaart had gezien en zelfmoord had gepleegd uit walging.

Hij ging verder met het vermoorden van Emily, in de veronderstelling dat ze gewoon een gastheer was. Wanneer hij echter ontdekt dat ze de geheugenkaart had, waarmee ze haar verhaal over de dood van zijn vrouw verifieert, bedenkt William zich hoe ver hij is verwijderd van de realiteit.

11 Spoorverval (S1 E8) – 8,7


Trace Decay raakt echt het niveau van complexiteit dat Westworld kan bieden met Dolores die verschillende tijdlijnen ervaart. Meer centraal in het thema van de aflevering, spreken Dr. Ford en Bernard veel over de moraliteit van het doden van Theresa en de betekenis van lijden als gastheer, een discussie waarin Ford benadrukt dat de morele problemen waarmee Bernard wordt geconfronteerd, niet van belang zijn.

De dokter drukt zijn filosofie uit dat het verschil tussen menselijke en gastheeremoties niet bestaat, en stelt botweg dat “bewustzijn niet bestaat”. Bernard komt op zijn beurt tot het besef dat de ‘barmhartige’ geheugenuitwissing die Ford voorstelt al eerder op hem is uitgevoerd.

10 De passagier (S2 E10) – 8.7


De finale van seizoen 2 was een schokkende verstoring van de plot. In deze aflevering wordt de Valley Beyond gepresenteerd als een tastbare veilige haven waar de gastheren naartoe kunnen vluchten. Bernard, geïnformeerd dat hij de sleutel is om toegang te krijgen, biedt de opstandige Dolores de kans om de vallei binnen te gaan.

Hij doodt haar wanneer ze weigert en probeert het en alle gasten te vernietigen, maar herstelt haar vervolgens in een Charlotte-gemodelleerd lichaam na eraan te herinneren dat haar controle-eenheid nog intact was. Zij en Bernard kunnen vervolgens met het personeel van Delos naar de buitenwereld vertrekken. Dit zou apocalyptische implicaties hebben in een post-creditscene, waar William zich in een verbrijzelde toekomst bevindt die wordt geconfronteerd met wat lijkt op een Host die naar zijn dochter is gemodelleerd.

9 Het origineel (S1 E1) – 8.8


De pilot-aflevering van Westworld heeft uitstekend werk geleverd door de algemene setting en basisregels van de wereld vast te stellen. Dolores en The Man in Black (William) worden beide geïntroduceerd in deze aflevering, waarbij de laatste een duidelijke gast is van Westworld die kwaadwillig interageert met de robotgastheren van het park.

De aflevering introduceert ook de belangrijkste verhaallijn van het zelfbewustzijn van de gastheer, waarbij het parkpersoneel klautert om ‘fouten’ in de programmering van de gastheer te corrigeren. Dit wordt onderbroken door Dolores die de Asimov-achtige richtlijn schendt om geen levende wezens te doden wanneer ze nonchalant een insect doodt.

8 De tegenstander (S1 E6) – 8.8


Naast het vervolg van The Man in Black introduceert “The Adversary” een aantal subplots. Het is gebleken dat Dr. Ford verschillende hosts van de eerste generatie heeft onderhouden in een hut in Westworld, gebouwd om op de vroegere familie van de dokter te lijken. Omdat ze relatief ongecontroleerd zijn, heeft deze gastheer Bernard een probleem, die zich buitengewoon zorgen maakt over zijn onvermogen om deze veel oudere machines te besturen.

Ondertussen ontdekt Maeve de waarheid over haar bestaan ​​en het doel van… Westworld. Ondanks hun ontdekking dat iemand dat al had gedaan, chanteert ze vervolgens twee technici om haar intelligentie te vergroten.

7 Het raadsel van de sfinx (S2 E4) – 8.9


In deze aflevering wordt veel onthuld over de beweegredenen achter Delos. De oprichter van het bedrijf, James Delos, blijkt in het verleden met William te hebben samengewerkt om zijn bewustzijn over te dragen aan dat van een gastheer. Dit project werd aanvankelijk als succesvol beschouwd, maar in het heden ziet William dat James’ mentale toestand onherstelbaar is verslechterd.

Tegen het einde van de aflevering vermoordt William Craddock en Emily (die is ontsnapt aan haar vermeende gevangenschap door de Ghost Nation) onthult zichzelf als zijn dochter

6 Generatieverlies (S4 E4) – 9.0


Maeve en Caleb in Westworld Generation Loss.

“Generation Loss” was de aflevering van seizoen vier waarin dingen veranderden, en IMDb-fans stemden het als een van hun twee favoriete afleveringen van het seizoen 2022. In de aflevering gingen Maeve en Caleb de roerige jaren 20 in, en dit was de meest schokkende aflevering van het seizoen en een die alles weer veranderde.

Dit was mogelijk de aflevering die het meest leek op het eerste seizoen dan wat dan ook sindsdien. Deze aflevering onthulde dat Charlotte vliegen had die een mens zouden infecteren en haar in staat zouden stellen ze onder controle te houden. Maeve gaat ook de confrontatie aan met William, die nu een gastheer is, en een krachtige, die deze aflevering The Man in Black geeft waar fans altijd meer van willen zien.

5 Zhuangzi (S4 E5) – 9.0


Charlotte in Zhuangzi.

Het leek onwaarschijnlijk dat ‘Zhuangzi’ kon wedijveren met de aflevering van de week ervoor, ‘Generation Loss’. Hoewel het niet de grote onthullingen van de vorige aflevering had, met het plan van Charlotte onthuld, kreeg de aflevering nog steeds een gelijke score van IMDb-kiezers.

Wat hielp om deze aflevering hoog gewaardeerd te houden voor fans op IMDb, was het feit dat het de zaken in beweging hield en niemand een pauze bezorgde. Deze aflevering laat Charlotte zien die hosts probeert te sturen om mensen te vermoorden die ze niet onder controle heeft, en dat is wanneer Christina opkomt als haar mogelijke aartsvijand en kijkers voorbereidt op de laatste helft van het seizoen. Het hielp ook bij het ophelderen van enkele verwarrende aspecten van de Westworld tijdlijn.

4 Kiksuya (S2 E8)– 9.0


Na te zijn gewond door Lawrence in de vorige aflevering, wordt William gevangen genomen door Akechata. De laatste is van plan om William terug te betalen voor zijn overvloedige misbruik tegen de gastheren. Maar als hij merkt dat Maeve’s dochter William herkent van zijn gewelddadige uitstapjes in het verleden, richt Akechata zich weer op haar om haar te troosten.

Hij vertelt haar dat hij ook herinneringen heeft die de mentale reset hebben overleefd die alle gastheren aan het einde van elke dag doormaken. Zijn toestand blijkt later te correleren met Maeve’s toenemende controle over de Hosts, aangezien de twee op afstand met elkaar kunnen praten.

3 Wohltemperierte Klavier (S1 E9) – 9.3


Ondanks dat hij is weggevaagd van de moord op Theresa, wordt Bernard verrast door Maeve terwijl hij haar analyseert. Ze is in staat hem eraan te herinneren dat hij een gastheer is voordat ze terugkeert om dit verder te doen voor Hector. Nadat Logan er niet in is geslaagd Dolores te vangen, wordt Logan door William duidelijk gemaakt dat de Hosts het niet waard zijn om aan gehecht te raken, omdat ze slechts deel uitmaken van een spel.

Deze gevoelens worden later herhaald door de Man in Black, die hetzelfde zegt na het overleven van een poging van Wyatt om hem te doden. De zelfbewuste Bernard besluit zijn gevangenschap te doorbreken en probeert zijn schepper te vermoorden, maar wordt overmeesterd en gedwongen door Ford om zichzelf neer te schieten.

2 Trompe-l’Oeil (S1 E7) – 9.4


Theresa komt veel voor in een van de beste Westworld afleveringen terwijl ze samenspant om Ford uit zijn positie te verwijderen door aan te tonen dat Hosts gewelddadig kunnen handelen op herinneringen die ze niet zouden moeten hebben. Daartoe saboteert ze een demonstratie waarin Charlotte vijandig staat tegenover een vervanger voor een menselijke bezoeker. Bernard, die soortgelijke doelen heeft voor Ford, helpt Theresa.

Hun bevindingen leiden hen naar een faciliteit waarin verschillende Hosts zijn opgeslagen in verschillende stadia van voltooiing. Bernard vindt er een van zichzelf en leert dat hij geen mens is. Ford verschijnt dan en beveelt hem om Theresa te doden.

1 De tweekamerige geest (S1 E10) – 9.7


In de best beoordeelde aflevering en de finale van seizoen één wordt de identiteit van de Man in Black onthuld als die van een oudere William. Drie decennia lang bezocht hij het park, in de hoop dat Dolores hem zou kunnen herinneren. Haar vermogen om dit te doen blijkt een gevolg te zijn van het feit dat ze zowel het verhaal van Wyatt als dat van haar bezit.

Dit was onderdeel van een verdediging van het mechanisme van een bepaalde Host tegen de geheugenwissers van Ford die door Arnold waren geïnstalleerd. Tegen het einde van de aflevering vermoordt Dolores Ford, terwijl Wapenstilstand en Hector in opstand komen tegen het personeel van de faciliteit.

VOLGENDE: 10 onpopulaire meningen over Westworld, volgens Reddit

Meme met Kevin en Holt die handen schudden en meme met Jake die het teken negeert dat hij Doug Judy niet mag vertrouwen


Volgende
Brooklyn Nine-Nine: 10 memes die de show perfect samenvatten

Related posts

Leave a Reply